Open Monumentendag in Alblasserdam, Papendrecht en Molenlanden

Zaterdag 14 september: Open Monumenten Dag. Het thema is: ‘Plekken van Plezier’. In Alblasserdam spelen de activiteiten zich af in en rondom Landvast, Haven 4.De fototentoonstelling ‘120 jaar Soli Deo Gloria’ wordt om 10 uur officiëel geopend. Er zijn tot 16:00 uur diverse optredens van de jubilerende muziekvereniging. Om 11.00 uur start de film ‘Fanfare’ van Bert Haanstra. Van 11:00 tot 16:00 uur is er een kleine nostalgische kermis op het Raadhuispleinvoor kinderen tot 7 jaar.
De fototentoonstelling over Soli Deo Gloria blijft een maand in Landvast hangen en gaat daarna naar Bibliotheek AanZet

In de Molenlanden zijn 30 monumenten te bezoeken die op een routekaart vermeld gaan worden.

Bezoek het Waardhuis op Open Monumentendag 2019

Op 14 september 2019 is het wederom mogelijk een bezoek te brengen aan het historische vergadergebouw van het Hoogheemraadschap, het Waardhuis in Kinderdijk. Net zoals vorig jaar zijn er vaste tijden waarop een groep naar binnen mag voor een rondleiding. U kunt zich daar nu al voor opgeven via de website van het Historisch Collectief Molenlanden: www.hcmolenlanden.nl.  Op de website vindt u meer informatie over Open Monumentendag 2019.

In de eerste week van september ontvangt u per mail uw bezoektijd. Na uw bevestiging, wordt de tijd voor u gereserveerd.


Naar het overzicht
Datum:14 september 2019
Tijd:10:00 - 16:59
Locatie:diverse locaties